HARSDRUPPELS
Bij naaldhout kunnen door de verduurzaming onder druk wat harsdruppels aan het oppervlak komen. U kunt deze voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.
ZOUTVORMING
Het product dat gebruikt wordt om naaldhout te verduurzamen bevat impregneerzouten. Deze voorkómen aantasting door schimmels en insecten. Aan het oppervlak kunnen deze zouten zich soms mengen met vrijgekomen harsen. Dit heeft géén invloed op de duurzaamheid. Verwijder deze zoutsporen op dezelfde manier als harsdruppels: voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.
KLEURVERSCHILLEN
Iedere boom is anders. Kleur, vorm en afmetingen zijn nooit hetzelfde. Kleurverschillen in houten producten zijn dan ook volkomen normaal. Ze zullen na verloop van tijd vervagen onder invloed van het zonlicht.
OPPERVLAKTESCHIMMEL
In warmere perioden kan aan het oppervlak van naaldhout lichte schimmelvorming te zien zijn. Deze schimmel kan het hout echter niet aantasten. Spoel of borstel de aanslag gewoon weg. Ook als u niets doet zullen de vlekken verdwijnen.
BARSTEN
Hout is een natuurlijk materiaal dat zich blijft aanpassen aan de omstandigheden waarin het zich bevindt. Zonlicht, regen, temperatuur en luchtvochtigheid ...... allemaal hebben ze hun invloed. Bij langdurig droog weer, veroorzaken spanningen in het hout soms barsten, die zich na een regenperiode terug sluiten. De aanwezigheid van barsten doet niets af aan de constructieve eigenschappen van het hout.